En ny dimension av lastkapacitet

Nya Actros Loader och nya Actros Volumer rymmer det mesta redan i standardutförandet

Med nya Actros får du nu ännu mer lönsamma lösningar för fjärrtrafik. För att detta ska gälla också för viktkänsliga och volymkrävande transporter har vi utvecklat Actros Loader och Actros Volumer. Vi tror nämligen att speciella arbetsuppgifter kräver speciella verktyg. Eller rättare sagt – speciella bilar.

e-news

Nyhetsbrev

Först med information och nyheter om våra lastbilar!

Facebook

Följ oss på facebook!

Till vår facebook sida.

Lägre egenvikt och ökad nyttolast

I nya Actros Loader har vi provat alla tänkbara möjligheter att spara in på egenvikten. Där det har varit tekniskt möjligt har vi också omsatt möjligheterna i praktiken. Resultatet är nyttolastoptimerade dragbilar och jämnlastare som är bland de lättaste inom fjärrtrafiken, och det redan från fabrik. Detta kombineras med starka och effektiva Euro VI-motorer, individuella förarhytter och en fortsatt hög säkerhetsnivå.

Specialist på volymkrävande transporter

Även med nya Actros Volumer har du chansen att öka lönsamheten ytterligare. Denna specialist på volymkrävande transporter har till exempel en kopplingshöjd på under 900 mm och lever därför också upp de höga kraven på 4 x 2-dragbilar. I praktiken innebär detta en fri lasthöjd på 3 m. Förutom den generösa lastvolymen finns också bränslebesparande drivlinekonfigurationer och en ökad tankvolym som bidrar till att förbättra driftsekonomin i nya Actros Volumer. Individuella förarhyttsversioner, exempelvis CompactSpace som passar särskilt bra för biltransportfordon, gör sitt till.