Nya Econic från Mercedes-Benz

Framgång genom innovation

Varumärket Mercedes-Benz står sedan mer än 125 år för innovativa bilar av högsta kvalitet. I vår strävan efter perfektion, hållbar utveckling och framtidsvisande design har vi nu skapat den nya generationens lastbil: nya Econic. Med den nya låggolvaren har vi tagit ett unikt koncept ett steg längre och konsekvent vidareutvecklat det för de praktiska utmaningarna i en tuff arbetsvardag. Oavsett användningsområde gör Econic arbetet mer effektivt.

e-news

Nyhetsbrev

Först med information och nyheter om våra lastbilar!

Facebook

Följ oss på facebook!

Till vår facebook sida.

Innovativt låggolvskoncept

Två enkla steg in i förarhytten: i Econic är det lättare än i nästan någon annan lastbil att stiga i och ur bilen. Konceptet ökar säkerheten under arbetet och gör det mer effektivt, samtidigt som personalen håller sig i form. Dessa fördelar visar att Econic tar arbetsskyddet på allvar. Och tack vare de generösa panoramaglasytorna möter den andra trafikanter i ögonhöjd. Lågramskonceptet har dessutom ännu en viktig fördel – det gör Econic särskilt påbyggnationsvänlig.

Maximal driftsekonomi

När vi utvecklade den nya, moderna motorgenerationen från Mercedes-Benz har fokus legat på att öka effektiviteten. Resultatet är BlueEFFICIENCY Power-motorer och -teknik som kan bidra till en upp till fyraprocentig minskning av bränsleförbrukningen och en upp till 40-procentig förbrukningsminskning av tillsatsämnet AdBlue. Den höga nyttolasten är bibehållen och motoreffekten har till och med kunnat ökas. Den höga tillförlitligheten, kortare stilleståndstider, längre serviceintervaller och lägre reparations- och servicekostnader gör Econic ännu mer driftsekonomisk.

Effektivitet som övertygar

Nya Econic tar ansvar. Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Power-tekniken innebär mer än uppfyllandet av Euro VI. Tekniken förenar framtidssäkerhet med högsta effektivitet och lägre miljöbelastning. BlueEFFICIENCY Power omfattar innovativ fordonsteknik och tjänster som leder till lägre förbrukning och på så sätt minskar belastningen på miljön.

Tack vare den vidareutvecklade avgasefterbehandlingstekniken ligger utsläppen från nya Econic på gränsen till vad som ens går att mäta. Den underskrider det tillåtna värdet i avgasnormen Euro V, som gäller till 2014, med upp till 90 procent. Ännu mer miljömedveten är Econic med gasdrift, som kommer att finnas på marknaden inom kort. Och med Allison-automatväxellådan med ny Eco-programvara optimeras effektöverföringen även vid låga varvtal. Även det beprövade låggolvskonceptet med ergonomisk låggolvshytt och en påbyggnationsanpassad ram bidrar till den ökade effektiviteten i nya Econic.

Förutom dessa tekniska innovationer erbjuder Mercedes-Benz även teknisk rådgivning samt tjänster som kan öka effektiviteten ytterligare, till exempel Mercedes-Benz förarkurser.