Vi har inte bara utvecklat en ny bil –

utan en ny klass

Antos definierar en ny klass inom tung distributionstrafik

Aldrig tidigare har en lastbil från Mercedes-Benz utformats så konsekvent just för kraven inom distributionstrafik från 18 ton. Det är inte bara det unika namnet som definierar den nya klassen. Antos exteriör förmedlar ett tydligt budskap genom en design som är både typisk för en lastbil från Mercedes-Benz och samtidigt återspeglar funktion och effektivitet in i minsta detalj. Även tekniken i nya Antos imponerar. Allt från grillen till sluttvärbalken är konstruerat för att klara av vardagens tuffa utmaningar med bravur. Antos visar också prov på sin samarbetsförmåga och klass när det gäller påbyggnationer. Den möjliggör nämligen individuella fordonskonfigurationer för alla branscher och utmaningar.

bli kontaktad

Bli kontaktad.

Vill du bli kontaktad av återförsäljare?

Facebook

Följ oss på facebook!

Till vår facebook sida.

En ny klass för smidig manövrering

Antos gör helt enkelt arbetet i tung distributionstrafik lättare och mer effektivt. Alla förarhytter är 2 300 m breda. Det ger utmärkta förutsättningar för att kunna uppfylla alla olika krav på påbyggnationslängder, nyttolast, utrymme och översiktlighet på bästa sätt. Även invändigt gör den ergonomiska och föraranpassade arbetsplatsen att manövreringen blir smidig och exakt. Ett utmärkt exempel är växlingsautomatiken Mercedes PowerShift 3 (standard). Denna i kombination med ett heltäckande utbud av pigga Euro VI-motorer på upp till 460 kW (626 hk), användningsoptimerade växellådor och bakaxelutväxlingar främjar en körning som är både driftsekonomisk och dynamisk. Nyutvecklade och exakt avstämda chassikomponenter ger mycket säkra och stabila köregenskaper och en fantastisk körkänsla. Och det omfattande utbudet av säkerhets- och hjälpsystem avlastar föraren och ökar säkerheten.

En ny klass av effektivitet

Det är inte bara Euro VI-motorer som är standard i Antos som står för effektiviteten. Till den låga förbrukningen bidrar även förbrukningsoptimerade sekundärförbrukare och avancerad aerodynamik. Alla komponenter har lång livslängd som tillsammans med låga reparations- och servicekostnader och långa serviceintervaller på upp till 120 000* km gör sitt till en god driftsekonomi. En genomgående påbyggnationsanpassad konstruktion och föredömlig integration av alla påbyggnationskomponenter ger en ny klass även när det gäller effektivitet. För lönsammare transporter i branscher med särskilda krav på nyttolast och volym har vi utvecklat typserierna Antos Loader och Antos Volumer. Till Antos finns också anpassade servicetjänster som FleetBoard för att även organisation och logistik ska bli så effektiva som möjligt.

Tillsammans innebär allt detta en ny klass. För smidigare manövrering och högre effektivitet. Antos. Läs mer och låt dig övertygas.

* Beroende på motorversion.