En ny klass för smidig manövrering

Med kontroll över tid, last och lastbil

Under utvecklingen av nya Antos gjorde vi allt för att det dagliga arbetet inom tung distributionstrafik skulle bli så behagligt som möjligt. Resultatet är en bekväm och praktisk arbetsplats, en dynamisk drivning med spontan gasrespons och mycket goda köregenskaper. Antos är speciellt tillverkad för distributionstrafik för att du ska kunna möta de allt högre kraven på transporter så snabbt, bekvämt och enkelt som möjligt. De nyutvecklade förarhytterna S-hytt ClassicSpace, M-hytt ClassicSpace och M-hytt CompactSpace, som alla finns med 170 mm eller 320 mm* hög motortunnel, ger dig mycket goda förutsättningar. Hytterna kan anpassas till alla olika användningsområden och på så sätt erbjuda ett bra förhållande mellan påbyggnationslängd, nyttolast och en bekväm och funktionell arbetsplats. Bredden på 2 300 mm ger mycket bra översikt och det låga insteget som är utformat som en trappa sparar på höfter och knän. När du så är inne i hytten är känslan i den nyutvecklade, komfortabla förarstolen och den välanpassade, asymmetriska förarplatsen oslagbar. Genomtänkt ergonomi, intuitiva manövreringsegenskaper och praktiska förvaringsutrymmen och stuvfack bildar en harmonisk helhet som faktiskt gör arbetet lite lättare.

bli kontaktad

Bli kontaktad.

Vill du bli kontaktad av återförsäljare?

Hitta återförsäljare

Hitta återförsäljare.

Hitta återförsäljare nära dig!

Smidigare manövrering som märks under varje körning

Också de pigga och dynamiska motorerna i nya Antos övertygar från första metern. I kombination med växlingsautomatik Mercedes PowerShift 3 (standard) och användningsanpassade växellådor och bakaxelutväxlingar ger de vridmomentstarka Euro VI-motorerna (standard) märkbar dynamik och driftsekonomisk körglädje i så gott som alla körsituationer.

En mycket direkt styrning med ännu högre precision i perfekt samspel med en distributionsoptimerad, bred ram, ny 4-bälgsluftfjädring och innovativ bakaxelupphängning ger en enastående säker och stabil körkänsla. Det gäller både på landsväg, i staden och vid rangering. För att avlasta föraren i stressiga situationer finns alla möjliga olika säkerhets- och hjälpsystem, till exempel Active Brake Assist 3* eller trötthetsvarnare. En smidigare manövrering som märks under varje körning.

* Finns preliminärt från och med december 2012. Finns endast i kombination med avståndshållarassistent.

Sidan kan innehålla information om modeller, utrustning och tjänster som inte erbjuds i Sverige.