Växellåda

Nya Mercedes-AMG GT är dynamik och prestanda personifierad. Det mäktiga vridmomentet från V8-motorn skickas till bakaxeln och vidare till asfalten via den 7-stegade sportväxellådan AMG SPEEDSHIFT DCT.

Växellådan är fullmatad med teknik från motorsporten. Den satt redan i legendariska SLS AMG, men har vidareutvecklats för Mercedes-AMG GT. Lådan består av två växellådsdelar med var sin koppling. Vid växling stängs den ena kopplingen, samtidigt som den andra öppnas. Det gör att AMG SPEEDSHIFT DCT växlar nästan helt utan avbrott i kraftöverföringen.

Växellådan sitter i en transaxelkonstruktion på bakaxeln och har via momentröret en styv förbindelse med motorn. Mercedes-AMG GT är utrustad med en mekanisk differentialspärr med fast spärrmoment på bakaxeln.

I Mercedes-AMG GT S sitter en elektronisk differentialspärr på bakaxeln, som kan anpassa spärrmomentet inom loppet av millisekunder. Drivkraften ökar och bilens egenskaper vid under- och överstyrning förbättras.

Växellådan i översikt:

  • Tre körprogram (fyra körprogram i Mercedes-AMG GT S) med växellådsinställningar för komfortinriktad till extremt sportig körning
  • Automatisk mellangasfunktion vid nedväxling
  • Tre olika körprogram för komfortinriktad till extremt sportig körning samt racestart-funktion (Mercedes-AMG GT S har fyra körprogram)
  • Uppväxling vid fullgas ger dynamiska accelerationer och maximal körglädje
  • ECO-start/stopp-funktion och frirullning i körprogram C
  • Suverän drivkraft tack vare den integrerade differentialspärren på bakaxeln (mekanisk i Mercedes-AMG GT, elektronisk i Mercedes-AMG GT S)
  • Optimal utväxling tack vare sömlösa växlingar
  • Tändningen bryts partiellt vid uppväxling för ett kraftfullt sportbilsljud
  • Racestart-funktion för suveräna accelerationer

[1] Värdena har beräknats i enlighet med föreskrivna mätmetoder (direktiv (EG) 715/2007 i dess gällande lydelse). Angivelserna avser inte ett enskilt fordon och är inte en del av erbjudandet, utan tjänar enbart som jämförelse mellan de olika fordonstyperna.

[2] Fordonsindividuella uppgifter om avgascertifieringsvärden och koldioxidutsläpp kan du få via Konsumentverkets webbtjänst: www.bilsvar.se.

Mercedes-AMG GT

Inspiration

Alla fakta om Mercedes-AMG GT

Rådgivning och försäljning

Boka provkörning!

Vill du provköra någon av våra bilmodeller? Boka här!

Mercedes-Benz nyhetsbrev

Vårt nyhetsbrev med information och erbjudanden.